Reklam

Albert Einstein'ın Dil Çıkardığı Fotoğrafın İlginç Hikayesi

Mehaba, Albert Einstein'ın kameralara dil çıkardığı fotoğrafın şüphesiz en meşhur olanıdır.

Peki Einstein neden fotoğrafçılara dil çıkartmıştı işte bilim adamının en ünlü fotoğrafının ilginç hikayesi. "Okuma süresi 1 dk"

Fotoğraf 14 Mart 1951'de Einstein'ın 72. yaş gününde youplay fotoğrafçısı Arthur seis tarafından çekilmiştir. Einstein'ın bir organizasyon dönüşü sırasında peşini bırakmayan fotoğrafçılar tarafından sürekli kamerayı gülümsemesi isteniyordu o gün defalarca kameralara gülümsemek zorunda kaldıktan sonra artık bu kadarı yeter diyerek gazetecilere bağırdı ancak onları vazgeçiremeyeceğini  almayınca bu sefer dilini çıkardı. İşin ilginç yanı bu fotoğraf orijinalinin kırpılmış halidir.

Orijinal fotoğrafta Einstein eşi ve Dr Frank ile birlikte bir arabanın arka koltuğunda oturmaktadır fakat ünlü bilim adamının bu fotoğrafı çok sevdiği ve sadece yüzünün olduğu bölümü kesip çoğalttıktan sonra arkadaşlarına kart attığı söylenmektedir. Böylece fotoğraf en ünlülerden Biri haline gelmiştir. Ayrıca 19 Haziran 2009'da orijinal fotoğraf bir açık arttırmada 74.324 bin dolara Satılmış ve Einstein'ın en pahalı fotoğrafı olmuştur.
Bu yazımın faydalı olduğunu düşünüyorsanız sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Teşekkür ederim.



Yorumlar

Popular Posts