Reklam

7 gün aç karnına Sarımsak ve Bal yerseniz vücudunuzda ne olur ?

Ballı sarımsak bir oraya geldiğinde adeta mucizevi doğal bir ilaç ortaya çıkıyor. Peki bu ikilinin vücutta ne gibi faydası olabilir? 7 gün aç karnına sarımsak ve bal yersiniz vücudunuza ne olur sizlerle inceleyelim.


Sarımsak dünya çapında mutfaklarda en yaygın kullanılan doğal besinlerden biridir Eşsiz olması ile diğer baharatlarla uyum içerisindedir ve yemeklerin tadını zenginleştirir. Sarımsak genelde pişirilmiş şekilde servis edilse de çiğ hali popüler bir bağ arasında etkili bir ilacı dönüşümüdür. Öncelikle sarımsağın birkaç faydasından bahsetmek istiyorum.

Söz konusu Kalp sağda olduğunda sarımsak kan basıncını ve kolesterol seviyesinin düşmesine kalp hastalıklarını ve kalp krizinin önlenmesine yardımcı olur. Bu mucizevi baharat bahar nezlesi ishal soğuk algınlığı böcek ısırıkları ve mantar enfeksiyonları gibi gündelik sağlık sorunları açısından da harikadır söz konusu yaygın sağlık problemleri olduğunuza düzenli olarak Sarımsak yemek şeker ve prostat büyümesi semtonlarının onlarılamasına  yardımcı olur.  Aynı zamanda da bağışıklık sistemini vücudunu toksinlerden kurtulma bir becerisini güçlendirir. Aynı zamanda zencefille birlikte kullanıldığında Kemoterapi sonrası toksinlerden arınma ya bile yardımcı oluruz bu ve bunun gibi birçok daha faydası bulunmaktadır. Bal ise arın çiçeklerden ürettiği B vitamini açısından zengin tatlı  bir besindir biraz da balın faydalarından bahsedelim. Kaşıntı kızarıklık kuru göz ve göz enfeksiyonlarına iyi gelen Bal görme yetkisini arttırmaktadır vücudun ihtiyacı olan enerjiyi kalori ve şekeri temin ederek kısa zamanda enerjiniz yerine getirir özellikle sporcuları tavsiye edilen bal kas yorgunluğunu getirerek enerji verir ve daha uzun süreli hareket sağlar
Sindirim sistemini düzenleyen bağlı antimikrobiyal görev görür her sabah ılık Suya limon ve bal yüklenip tüketildiğinde metabolizma hızlanır ve rahat bir şekilde kilo verebilirsiniz kan şekerini düzenler için içine bal katıp tüketiniz de rahat bir uyku uyumanızı sağlar Ayrıca yapılan araştırmalar sonucu balın öksürüğe iyi geldiği kanıtlanmıştır Aslında balında faydaları saymakla bitmez.

Peki bal ve sarımsak karıştırarak 7 gün boyunca aç karnına yersek ne olur?

Öncelikle hem balın hem sarımsağın kaliteli olması gerek özellikle bal alırken çok dikkatli olmalısınız Çünkü Sahte ballar piyasada oldukça fazla bulunmakta sarımsak ile balı karıştırdığımızda çiğ sarımsakğı tüketmek daha kolay ve tatlı olacaktır Ayrıca ikisinin etkisi birleştiğinde ortaya müthiş bir ilaç çıkmakta.
Hazırlanışı basit: Bir bardak bal 10 diş sarımsak ve 1 kapaklı cam kavanoz ihtiyacınız var.
Sarımsağı soyup ufak ufak doğrayın ya da ezin. Balı kavanoza koyup üzerine sarımsakları ekleyin kavanozun kapağını kapatıp Bir hafta boyunca karanlık bir yerde bekletin. (karanlık olması çok önemli)
Bir hafta sonra sağlıklı ev yapımı bir ilacınız hazır olacak

Bu karışımı 7 gün boyunca sabah aç karnına bir kaşık yemelisiniz 7 gün sonra vücudunuzu olacakları sen söyle: ilk olarak dolaşım sistemine iyi gelir. sarımsağın içerdiği sülfür balı şifalı özellikleri ile birleştiğinde dolaşım sistemi için çok faydalıdır bu iki malzeme pıhtılaşmayı yönler ve damarlarımızı güçlendirerek damarda kan pıhtılaşması ve varisli damar oluşmasını Önler.
ikinci bir faydası tansiyonu düşürür: Yüksek tansiyon tüm kalp ve damar sağlığımızı tehdit eden bir rahatsızlıktır tansiyonunuzu Böylece doğal yöntemlerle kontrol altına alabilirsiniz 3. olarak kötü Kolesterolü kontrol altına alırız.

4. olarak bağışıklık sistemini güçlendirir ballı sarımsağın antimikrobiyal ve antifungal özellikleri bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
İkisi de bedeninizin virüsler bakteriler ve diğer patojenlere karşı olan savunmasını artırır 5. olarak ise öksürüğe iyi gelir öksürüğünü ister bakteriyel enfeksiyon ister virüs sonucu olsun Balla ezilmiş sarımsak hazırlayacağınız basit  Şurup öksürüğü tedavi edecektir son olarak da gırip ve  soğuk algınlığından iyileşmenize hızlandırıp soğuk algınlığı ve grip semptomları Bu karışımı düzenli kullanılması ile bastırılabilir.

Yorumlar

Popular Posts